Zomerse haartips van Robert Ling Kappers

Zomerse haartips van Robert Ling Kappers

Zomerse haartips van Robert Ling Kappers

De zomer is heerlijk, maar soms wat minder goed voor je haar. Pluis, splijten, verkleuring… Robert Ling Kappers geeft je graag tips om je haar goed te verzorgen deze zomer. Zo kom je de warme dagen wel door!

Drink- eetpatroon met warmte

Het is misschien een gegeven, maar veel mensen denken hier toch niet zo snel aan bij de verzorging van hun haar. Bij een goed drink- en eetpatroon verzorg je niet alleen je lichaam, maar je haar (én huid!) straalt er ook eerder van.

Wat is dan een goed eetpatroon? Op nummer 1 staat: genoeg water drinken, en denk dan aan 1,5 a 2 liter per dag. Geen dranken met veel suiker. Sowieso is teveel suiker niet goed natuurlijk. Je hebt natuurlijk een ontbijt, lunch en avondeten. En de tussendoortjes. Kies voor een evenwichtig menu en gezonde tussendoortjes. Met evenwichtig menu bedoelen we: vitaminen en mineralen, vlees/vis/zuivel, groente en iets van koolydraten.

Vermijd teveel zon

Hiervoor hebben we een aantal simpele tips. Als eerste: kies je momenten uit om in de zon te zitten. Ga niet vol in de zon op het heetst van de dag (12:00-15:00). En als je buiten bent: draag een hoed of een hip sjaaltje. Zorg ook voor een parasol voor in je tuin, balkon of om mee te nemen naar het strand!

Je haar wordt ook iets minder blootgesteld aan de zon als het in een knot, staart of vlecht zit. Je kunt het leuk invlechten bijvoorbeeld! Maar: niet te strak, dat is niet goed voor je haarwortels. En het beste is een haar elastiekje gebruiken zonder metaal erin. Dan breekt je haar minder snel.

Haarproducten voor in de zomer

Een goede conditioner helpt je haren herstellen van chloor, zonlicht, haarlak en wind. Zo wordt je haar weer zacht. We kunnen je ook goede haarmaskers of producten oliën aanraden in de salon. Vraag ons om advies!

Spoel je haren met koud water (of zelfs even met een beetje conditioner) voordat je gaat zwemmen, zo dringt het chloor of zeewater minder goed binnen. De haarschubben sluiten dan. We raden je aan een keer per week een haarmasker te gebruiken. Om je haar ’s avonds goed in model te kunnen brengen maak je het helemaal af met een goede haarspray, wat direct verzorgend werkten wat je haar beschermt tegen stylingsapparaten.

We hebben producten met antioxidanten en ook met goede oliën, wat de haren intensief beschermt. We werken niet met chemische producten. Vraag om hulp in de salon aan één van onze stylisten, we geven graag advies!

Nu in de aanbieding tot 31 augustus:

30% korting op de hele set!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *