Persbericht: Robert Ling Kappers kiest voor duurzaam

Persbericht: Robert Ling Kappers kiest voor duurzaam

Persbericht: Robert Ling Kappers kiest voor duurzaam

Robert Ling Kappers in Amstelveen speelt in op de trend duurzaamheid. De stylisten gebruiken geen chemicaliën, parabenen of sulfaten. “Want uiteindelijk is gezond haar altijd het mooist”, vertelt de eigenaar van de salon, Robert Ling.

Robert Ling Kappers gaat zich in toenemende mate specialiseren in gezond haar en geeft graag advies. In het dagelijks leven houden we ons veel bezig met een gezonde voeding, maar hoe zit het met onze verzorgingsproducten? Over het algemeen weten mensen maar weinig over de ingrediënten hiervan.

Geen chemicalien bij Robert Ling Kappers

Siliconen kun je zien als een soort vloeibaar rubber of plastic. Dit stofje legt als het ware een laagje om de haren heen. Te veel siliconen kan het haar futloos en zwaar maken. Klachten die je van siliconen kunt krijgen: roodheid, roos, jeuk, pukkels en eczeem. Daarnaast is het niet goed voor het milieu.

Sulfaten worden veel gebruikt in haarproducten, omdat het reinigt. We vinden dat sulfaten veel te ‘agressief’ reinigen. Hierdoor worden ook de goede vetten op je hoofdhuid verwijderd en kan het zijn dat het haar na het wassen er droog uitziet. Daarnaast vervuilen sulfaten het oppervlaktewater.

Parabenen zorgen ervoor dat een product langer houdbaar is. Uit onderzoek is gebleken dat parabenen lange termijn kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van tumoren. De kans dat je dit krijgt is minimaal. Een beter alternatief zijn organische zuren.

Fan van het merk I.C.O.N.

Bij de uitgebreide lijn haarproducten van I.C.O.N. ligt het accent op duurzaamheid, gezondheid en innovatie. Dit sluit naadloos aan op de ambities van Robert Ling Kappers.”We zijn bij Robert Ling Kappers fan van het haarmerk I.C.O.N”, vertelt Ling.

De makers van dit merk wilden een merk creëren dat een stapje voor was op alle andere merken. Een merk dat goed voor de wereld zorgt en het beste uit mensen (en het haar) naar voren haalt. Innovatie en duurzaamheid staan dus hoog in het vaandel. De producten zijn dierproefvrij en veganistisch. De verpakkingen zijn recyclebaar. Iets wat ook bij Robert Ling Kappers erg belangrijk wordt gevonden.

Voor ieder wat wils

“We blijven altijd op zoek naar de beste producten, niet alleen voor verzorging, maar ook voor styling, reiniging en kleuren. Zo beschadigt het haar zo min mogelijk.”

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *