Tips: voorkom haaruitval en afbrekend haar

Tips: voorkom haaruitval en afbrekend haar

Tips: voorkom haaruitval en afbrekend haar

Bij Robert Ling Kappers geven we om gezond haar. Daarom vinden we het belangrijk dat u tips ontvangt hierover. Deze keer gaan we het hebben over het voorkomen van afbrekend haar en haaruitval.

De één heeft er vaker last van dan de ander en het kan soms schrikken zijn: haaruitval. Uw haar is kwetsbaar, maar u kunt zeker iets doen tegen afbrekend of uitvallend haar. Als uw haar aan de onderkant afbreekt, dan komt dit door de vele invloeden van buitenaf. Ze zijn veel vaker blootgesteld aan zon, ze zijn vaker gestijld of gekruld én vaker gekleurd dan nieuwe haren. Ook het dragen van veel elastiekjes kan een oorzaak zijn.

Tip 1: verzorging

Gebruik een goede shampoo en conditioner en masseer deze goed in. Vraag in onze salon naar het product dat het beste bij uw haartype past. Wij gebruiken vaak de haarproducten van ons mooie merk I.C.O.N. Deze producten bevatten alleen natuurlijke ingrediënten die de verzorging van uw haar perfect kunnen ondersteunen.

Tip 2: elastiekjes

>Elastiekjes zorgen voor afbruik van haar. Als u dan toch uw haar vast wil doen, kunt u het beste een zacht elastiek dragen zónder ijzeren verbinding. Of kies voor een telefoondraad ‘elastiek’.

Tip 3: vitaminen

Zorg ook voor uw haar van binnenuit! Een beter eetpatroon zorgt voor mooier haar. Vitaminen A, B, C, D en E zullen uw haar goed doen. Vitamine E versterkt uw haarwortels en vitamine A en B verzorgen uw hoofdhuid.

Tip 4: bescherming

Uw haar dient beschermt te worden als u het gaat stijlen of krullen. Hiervoor bestaan serums die het haar tegen hitte beschermen. Hierdoor heeft u een beschermend laagje over uw haar en zal het minder snel beschadigen.

Tip 5: kappersbeurt

Ga regelmatig naar de kapper om uw haar te laten knippen. Gespleten punten zijn verleden tijd en uw haar ziet er gezonder uit. Haren breken minder snel af als u vaker naar de kapper gaat. Wilt u uw haar laten groeien? Doe dan alleen de puntjes.

Heeft u vragen? U bent welkom in de salon van Robert Ling Kappers!

3 Comments

  • Marie de Jonge Posted 17 januari 2019 15:07

    Sinds een tijdje gebruik ik ook betere haarproducten. Dit heeft de kwaliteit van mijn haar al echt verbeterd. Zelf heb ik me laten voorlichten door mijn eigen kapper. Zij heeft mij verteld welke producten geschikt zijn voor mijn haar.

  • Marie de Jonge Posted 25 juli 2019 12:59

    Bescherm je haar altijd goed, helemaal wanneer je het kleurt. In de zomer draag ik vaak een pet, zodat mijn haar minder snel uitdroogt. Ook kan het geen kwaad om af en toe een maskertje te gebruiken!

  • Apotheker Posted 9 maart 2020 10:32

    Haargroeimiddelen worden veelal gebruikt door mensen waarbij het haar steeds meer dreigt uit te vallen. Hoe eerder je hiermee begint, hoe beter. Twijfel dus niet en ga gelijk aan de slag. Bij zowel de drogist als bij de apotheek zijn verschillende soorten haargroeimiddel beschikbaar. Mocht je er zelf niet uitkomen, informeer dan bij je huisarts of bij je apotheker. Samen stel je een geschikt behandelplan samen om het probleem op te lossen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *